NLP Coaching

Wat is NLP coaching?

NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren. NLP coaching is naar Nederland overgewaaid, vanuit de Verenigde Staten, daar onderzochten Richard Bandler en John Grinder het proces van communicatie en verandering. Ze kwamen erachter dat dit proces vooral gebaseerd was op taal, neuropsychologie en cybernetica.  Zij gaven aan deze nieuwe techniek  de naam:

Neuro Linguïstisch Programmeren, kortweg NLP.

Vanaf onze geboorte hebben wij onze eigen identiteit, welke natuurlijk niet volgroeid is. Onze identiteit ontwikkelt zich door wat wij meemaken en nog mee gaan maken. Deze ervaringen zullen wij opdoen via de welbekende vijf zintuigen: zien, horen, voelen, proeven of ruiken. Het kan natuurlijk zo zijn, dat er bij iemand een zintuig ontbreekt, denk aan een blind of doof persoon, of dat er een zintuig onderontwikkeld is.

Het opdoen en verwerken van ervaringen verloopt via drie verschillende kanalen:

Neurologisch: Alles wat wij in ons leven hebben meegemaakt hebben wij opgeslagen in ons geheugen. Niet elke ervaring was even bevorderlijk voor de onze persoonlijke ontwikkeling. Ons gedrag wordt aangestuurd door onze gevoelens, gedachten en emotie, die voortkomen uit de herinnering van deze ervaringen. Dit geldt ook voor gedrag wat wij liever niet zouden willen vertonen, hierin ontmoeten wij als mensen elkaar. Oftewel een vorm van communicatie.
Linguïstisch: Communiceren doen wij ook door middel van taal, zowel gesproken als lichaamstaal (houding, gebaren, gezichtsuitdrukking maar ook toonhoogte etc.).
Programmeren: Tijdens het communiceren kunnen wij anderen iets bijleren, afleren of (laten) veranderen. Maar andere mensen kunnen dat ook bij ons.

NLP Coaching in Alblasserdam
mei 2024
madiwodovrzazo
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112

Wat doet NLP coaching voor jou?

NLP coaching is uitermate geschikt voor persoonlijke verandering, zelfinzicht en is gericht op oplossingen. Het is een manier om jou te leren om op een andere manier met jezelf en anderen om te gaan. Door middel van NLP coaching leer je ook het beste in jezelf en anderen te ontdekken, je krijgt handvatten om dit te doen en het helpt jou in te zien wat je daarmee kan bereiken.
Het draait hierbij om balans tussen aardse en spirituele zaken.

Als NLP coach ga ik samen met jou onderzoeken wat jij in jouw leven wilt veranderen of verbeteren. Veranderen kan wenselijk zijn op het persoonlijke vlak en/of professionele vlak. Die verandering kan betrekking hebben op jouw gedrag, iets wat je vaak doet en voortaan niet meer wilt doen of je er anders bij wilt voelen. Of iets wat je al heel lang wilt, maar waar je tot nu toe de kracht niet voor kunt vinden. NLP kun je makkelijk integreren in jouw dagelijkse leven.

Boek een NLP Coaching Sessie
Heb jij interesse in een NLP Coaching sessie? Boek dan snel een afspraak voor een intakegesprek. Een afspraak boeken kan bij mij online, via de kalender kies jij een datum en tijdstip die jou uitkomen. Vul je gegevens in en je krijgt van mij een bevestiging.