Mindfulness

Wat is Mindfulness?

Mindfulness is met een open blik je volle aandacht hebben bij wat er op dit moment gebeurt.

Het krijgt een steeds belangrijkere rol in onze samenleving en is verbonden aan het Boeddhisme, een vorm van meditatie en een levenshouding die zich kenmerkt door acceptatie van onvermijdelijke negatieve en positieve ervaringen = aanvaarding. Om mindfulness beter te begrijpen kan je het beste denken aan de welbekende automatische piloot, alles gaat maar door en door, we leven in sneltreinvaart. We hebben snel een mening of oordeel ergens over. Mindfulness leert je exact het tegenovergestelde! Stop met leven op de automatische piloot en stap uit de intercity en ervaar de rijkdom die mindfulness met zich mee brengt.

Door aanvaarding leer je dingen te nemen zoals ze komen, zonder ze beter of anders te willen maken. Mindfulness verbetert daarnaast ook je geheugen, concentratie, zelfinzicht en geeft rust.

Inmiddels heeft wetenschappelijk onderzoek uitgewezen, dat mindfulness een belangrijke rol heeft bij het verminderen en terugdringen van stress gerelateerde klachten, depressies en angsten. Ook kan mindfullness je helpen om te leren omgaan met chronische pijnklachten.

 

Trainingen:

Een informatieve training over mindfulness van 3 uur

Een vierdaagse training over mindfulness

 

Vrouw Zittend Op Grijze Rots In De Buurt Van Waterlichaam

Mindfulness sessies in Alblasserdam
december 2021
madiwodovrzazo
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112

Wat doet Mindfulness voor jou?

Mindfulness betekent: volledig bewust zijn van de huidige ervaring. Je kunt het woord mindfulness vertalen met opmerkzaamheid of aandachtigheid. Uit deze woorden spreekt openheid. Aandachtigheid richt zich vooral op opmerken. Dit is iets anders dan ‘aandacht’ en ‘concentratie’, waarbij je je richt op één onderwerp. Het helpt je dus om je horizon te verbreden terwijl je je bewust bent van jouw zijn. Waar je bent, wat je voelt, wat je ruikt, wie er om je heen zijn enz.

Leer intenser leven

Waar je aandacht is, daar ben je. Mindfulness gaat over de kunst om aanwezig te zijn in het hier en nu. Met Mindfulness leef je dus intenser en bewuster. Door vaker je aandacht te sturen, leer je afstand te nemen van de spinsels in je hoofd. Zet al die drukke gedachten even aan de kant en je kunt je beter concentreren. Als extra voordeel kan je je ook gemakkelijker ontspannen, de geest wordt rustiger.

Bewuste keuzes

Je leert bewust keuzes te maken in plaats van automatisch te reageren. Hierdoor vang je stressprikkels eerder en beter op en ga je anders om met gedachtepatronen die niet behulpzaam zijn. Er ontstaat een hogere mate van bewustwording en je kunt beter je grenzen bewaken.

Boek een Mindfulness Sessie
Ben jij er klaar voor om minder mindfull te zijn en juist meer mindfull? Boek dan snel een afspraak voor een intakegesprek. Een afspraak boeken kan bij mij online, via de kalender kies jij een datum en tijdstip die jou uitkomen. Vul je gegevens in en je krijgt van mij een bevestiging.

Vrouw Zittend Op Grijze Rots In De Buurt Van Waterlichaam