Training mindfulness – MBSR training van acht weken

MBSR TRAINING

Al in 1979 werd Mindfulness-Based Stress Reduction (MBSR) ontwikkeld door Dr. Jon Kabat-Zinn en zijn collega’s van de Stress Reduction Clinic van het University of Massachusetts Medical Center. Op dit moment wordt de MBSR training aangeboden in vele honderden ziekenhuizen, klinieken, gezondheidscentra, onderwijsinstellingen, management en andere instellingen over de hele wereld.

Het programma

Het programma van 8 weken is gebaseerd op intensieve training in mindfulness. Het was in eerste instantie bedoeld voor mensen met chronische gezondheidsproblemen, om hen te helpen omgaan met de gevolgen van pijn, ziekte en de impact van deze aandoeningen op hun leven. Tegenwoordig wordt MBSR aangeboden aan mensen over de hele wereld die op alle gebieden van het leven met uitdagingen worden geconfronteerd.

 

Programma

Door de regelmatige training in mindfulness die een MBSR-cursus biedt, kunnen mensen vertrouwd raken met hun eigen gedragspatronen, vooral met betrekking tot stressvolle situaties. Ze leren ook dat hoewel ze de omstandigheden waarin ze zich bevinden niet altijd kunnen veranderen of verbeteren, maar ze kunnen kiezen hoe ze erop willen reageren. Het bewust reageren op een situatie wordt getraind tijdens deze training.

 

Training

Deze MBSR training bestaat uit 8 weken, iedere week een sessie van elk 2,5 tot 3 uur.

We starten iedere sessie met een mindfulness-oefening en deze zal je thuis ook oefenen. De belangrijkste oefeningen van het MBSR-programma zijn de bodyscan, de ademmeditatie en de zitmediatie.

 

Voordelen

De MBSR training is een training die enorme voordelen kan opleveren voor iedereen die ermee aan de slag gaat. Het is geen vervanging voor de behandeling van ernstigere medische aandoeningen, maar het kan zeker voordelen opleveren voor je huidige leven. Het creëren van een balans is de eerste stap.

De MBSR training kan effect hebben op het verminderen of wegblijven van:

  • spanning
  • hoge bloeddruk
  • depressie
  • chronische angst
  • migraine
  • stress

Locatie

Rotterdam IJsselmonde

Data

Vrijdag 31 mei  ( 1 en 2)

Vrijdag 14 juni   (3 en 4)

Vrijdag 21 juni   (5 en 6)

Vrijdag 28 juni    (7 en 8)

 

Kosten :

€ 730,- incl. werkboek en meditaties

Tijd:

Les 1, 2, 3, 4 en 5 : 9.00 uur – 13.00 uur

Les 3, 6, 7 en 8    :  9.00 uur – 11.30 uur

Veel werkgevers of zorgverzekeraars vergoeden deze training

Bij 90% deelname ontvang je het certificaat “MBSR” training