Training de zes rollen van de docent

Training de zes rollen van een docent

In het onderwijs ziet elke dag er anders uit, veel docenten ervaren dat de meeste dagen snel gaan en dat er vaak veel gebeurd op een dag. De meeste docenten geven tijdens de coachgesprekken ook aan dat ze niet altijd de tijd kunnen nemen en dat ze vaak worden geleefd. Ondanks deze ervaringen, bereiden de docenten hun lessen goed voor en ze leggen met enthousiasme de leerstof uit.

Deze training is erop gericht dat docenten zich bewust worden van hun gedrag en hun overtuigingen tijdens het lesgeven aan leerlingen, studenten en cursisten. Ik geef deze training aan teams zodat docenten zich meer bewust worden van hun gedrag en hun overtuigingen en het effect op de groep. Daarnaast zal ik de rollen van de docent verder toelichten en we gaan dieper in op de inhoud van de les.

Hierdoor zullen de docenten de les bewuster ervaren en ze kunnen beter reflecteren.

Door mijn jarenlange ervaring in het onderwijs als docent en coach zal ik deze training ook ondersteunen vanuit mijn eigen ervaringen die ik in de klas meemaakte als docent en hoe ik daar mee omging.