Hoe coaching helpt om balans te vinden

Ja, coaching helpt jou om balans te vinden. Soms zijn er periodes in het leven dat het moeilijk is om je balans te vinden en/of vast te houden. Je baan is veeleisend, je kinderen hebben veel verplichtingen, je wilt ook graag een sociaal leven en je partner wilt zo nu en dan ook wat aandacht. Oh en je mag jezelf natuurlijk ook niet vergeten want jij hebt jezelf ook nodig. Gelukkig kan coaching jou helpen om de juiste balans te vinden en vast te houden.

Wat is balans?

Als ik bij het woord balans een beeld zou moeten uitkiezen dan zou ik kiezen voor een ouderwetse weegschaal met twee van die schaaltjes. Het ene schaaltje staat voor jou en het andere schaaltje staat voor al je verantwoordelijkheden en taken. Dit laatste schaaltje stroomt vaak erg snel vol, even je vriendin helpen met een klus, de kids naar voetbal en ballet brengen om vervolgens thuis nog een vergadering uit te werken omdat je er onder werktijd niet aan toe kwam. Niet verwonderlijk natuurlijk als je daarom weinig tijd hebt voor jezelf. Hierdoor raak je uit balans omdat het evenwicht niet evenredig is verdeeld.
Tijd om daar iets aan te doen!

Wat doet coaching?

Bij coaching stel je samen met je coach (ik in dit geval!) een plan op. Waar loop je momenteel tegenaan? Wat is je doel? Heb je eigenlijk wel een doel? Als jouw ‘probleem’ een zoekgeraakte balans is dan gaan we die samen weer opzoeken en krijg je voldoende handvatten om deze balans ook vast te houden.
Ik zet je aan het nadenken, waarom raak jij je balans kwijt? Hoe komt het dat het ene schaaltje zo snel vol raakt waardoor je jezelf vergeet? Geef jij je grenzen wel aan of laat je soms een beetje over je heen lopen. Durf je misschien geen nee te zeggen? Wij gaan dat samen stapje voor stapje onderzoeken waardoor jij meer inzicht krijgt in wie jij bent en hoe jij in elkaar steekt.

Coaching helpt jou om sterker in je schoenen te staan, helder te krijgen wat je doelen zijn en hoe jij het beste alle spreekwoordelijke ballen in de lucht kan houden. We scheppen samen orde in de chaos en zorgen voor regelmaat en balans.

Interesse in een coachingsessie? Kijk dan snel verder op mijn site!

Liefs, (of tot volgende week, de volgende keer, groet, groetjes etc.)

Soraya

Reacties (0)

Plaats een reactie