Blog maand december 2022

Mijn terugblik op 2022 en een beetje vooruitkijken naar 2023

 

De maand december is gestart en ik kijk nu al terug op een fantastisch jaar.

Na 27 vaste dienstjaren gaf ik bewust mijn vaste aanstelling op, mijn bedrijf bestond al sinds 2010 en nu had ik definitief besloten om volledig als zelfstandig ondernemer aan de slag te gaan als coach en trainer.

 

Wat mij tegenhield om niet eerder die stap te maken?

Het is heel simpel, mijn liefde voor het onderwijs en voor de leerlingen. Ik heb echt 27 jaar met veel passie en veel liefde les gegeven aan de Rotterdamse leerlingen, de pubers die zoveel meemaken.

Ik vond het fantastisch, duidelijke, gestructureerde lessen aanbieden en hen zien groeien in een jaar tijd. Letterlijk, maar nog veel interessanter…hun persoonlijke groei.

 

Wat ik deed?

Naast de gestructureerde lessen, zorgde ik ervoor dat ik echt alle leerlingen zag, dat ik hen leerde kennen, een luisterend oor bood, in gesprek ging, over wat er goed ging en wat ze ook nog konden verbeteren. Plannen opstelde, IOP’s  (Individueel Ontwikkelings Plan) met de leerling maakte. En jazeker, ik had ook wel eens een mindere dag, dat zagen leerlingen ook, soms benoemde ik dit. Die kwetsbaarheid durven tonen zorgde ervoor dat leerlingen zich ook konden openstellen naar mij. En wat ik echt vaak inzette, een beetje humor. Dat werd gewaardeerd en zorgde ook voor een ontspannen sfeer, naast het feit, dat ze echt hard werkte in de klas.

En vanaf 2010 kreeg ik naast het lesgeven ook een andere passie, het coachen van verschillende mensen, coaching  in de klas, life coaching en loopbaancoaching. Ik volgde twee hbo coachopleidingen en diverse trainingen die gericht waren op coaching. Het coachen van anderen voelde zo goed, het luisteren naar anderen, het er letterlijk zijn en de coachees volgen in hun eigen ontwikkeling.

En dat maakte, dat ik dit jaar de knoop doorhakte. Ik nam afscheid op de laatste school, een ISK afdeling in Rotterdam, waar ik als docent Nederlands werkte en als vakgroepvoorzitter.

 

Het was goed.

Het gaat goed, ik heb ook dit jaar weer verschillende mensen gecoacht, ik heb voor Zadkine gewerkt als coach en trainer, ik werk als trainer mindfulness voor een opleidingsinstituut en vanaf deze maand zal ik voor een vmbo locatie in Rotterdam als coach en als trainer aan de slag gaan, het team gaan begeleiden op de werkvloer. En daarnaast start ik voor een andere onderwijsorganisaties, als onderwijscoach voor ongeveer 24 studenten. Ontzettend veel zin in! En ik ben ervan overtuigd dat een leven lang ontwikkelen nodig is voor jezelf en jouw eigen persoonlijke groei, daarom start ik in april met de opleiding systemisch coachen bij Blankestijn & Partners.

 

Ik wens je een prachtige dag en geloof in jezelf!

 

Mijn motto blijft: ‘Waar een wil is, is een weg’.

 

Liefs,

 

Soraya